Els equips masculí i femení de waterpolo del CN Minorisa s'estrenaran en competició oficial dissabte, i en els dos casos a Primera Catalana. Les noies, dirigides per Àngel Peirón, van haver de renunciar a la categoria estatal per motius econòmics. El seu primer rival serà el CN Vallirana a domicili (17 h), un dels candidats a l'ascens, i amb un historial de participació en lligues estatals relativament recent. Els nois de Dani Calvo també jugaran a fora, en el seu cas a casa del sempre complicat CW Sant Adrià (17.45 h).

El femení comença, doncs, amb el CN Vallirana, un dels clubs que treballa bé el waterpolo femení. El grup A de Primera Catalana el completen el CN Sabadell B, el CN Atlètic Barceloneta i el CW Sant Adrià, de recent formació. El grup B està integrat pel CN Martorell, sempre perillós, el GEiEG, potent i amb ganes de tornar a la competició estatal, el CN Granollers, amb canvi a la banqueta, el CN Badia, el CN Molins de Rei, el primer club a participar en una competició europea femenina i el B del CN Sant Eulàlia, que pretén foguejar les jugadores joves.

La primera fase és una lliga a doble volta i els tres primeres de cada grup jugaran per assolir les places que porten al campionat d'Espanya i per tanta l'ascens a la Primera estatal.

Un favorit, el CN Atlètic Barceloneta, en la seva aposta pel waterpolo femení ha anat configurant un equip jove, amb moltes possibilitats que en la seva contra té la inexperiència, si seran capaces d'aguantar la pressió. Però no és l'únic rival difícil, perquè la categoria s'ha convertit en tan competitiva com la lliga estatal.

L'equip masculí que entrena per segona temporada Dani Calvo, tindrà una competició molt difícil, doncs, la categoria inclou quatre equips B, CN Rubí, CN Granollers, CN Sant Feliu, CN Sabadell i CN Mataró, clubs potents amb joves. Completen els contrincants el CN Badia i el CN Vallirana, aspirant a l'ascens a lliga estatal cada temporada i el sempre competitiu CW Sant Adrià, i un rival que s'ha convertit en un clàssic, el CN Banyoles.

La competició es desenvoluparà en una primera fase en forma de lliga regular. Segons on quedi classificat estarà en el grup dels 6 primers, amb la permanència assegurada, o en cas de estar fora d'aquest grup, serà molt important acabar setè o vuitè, perquè això també permet mantenir-se en la categoria.