Nou punts de divuit possibles. Aquest és el balanç més que acceptable del Manresa en les sis jornades que s'han disputat de la competitiva Tercera Divisió. Ahir, amb alts i baixos en el joc, els manresans van aconseguir un triomf de prestigi, i van superar un dels equips revelació en l'arrancada de la lliga, el Castelldefels, quart classificat abans de la jornada. Amb aquests tres punts, i el que sumarà la propera jornada (hauria d'enfrontar-se al retirat Reus), els manresans aconseguiran situar-se, de ben segur, en una posició força còmoda en espera de rebre l'actual líder, la Pobla de Mafumet, el dia 13 d'octubre.

Estrena de Moha Djitte

Andreu Peralta va fer debutar Moha Djitte al lateral esquerra en la seva segona etapa al club després del seu pas pel Sant Julià andorrà. El migcampista Luque, ja recuperat de la seva lesió muscular, va començar a la banqueta i va tenir uns minuts a la represa.

En la matinal d'ahir, la calor al Nou Estadi es feia notar i va condicionar el joc d'uns i altres. Precisament, en els primers minuts, totes dues formacions van intentar trenar bones combinacions amb passades curtes des del darrere, però amb molta lentitud, eren previsibles, i sense fer mal a l'adversari. Al minut 14, les coses es van posar de cara per al Manresa. Biel Rodríguez, després d'una bona incursió per la banda esquerra, va ser objecte de penal. Una pena màxima que va transformar Walter Fernández, que va fer pujar l'1 a 0.

Amb el marcador a favor, els manresans van cedir el domini al Castelldefels i van intentar sorprendre amb contracops. Però en atac, els blanc-i-vermell feien moltes imprecisions i males passades, i moltes jugades quedaven mortes abans d'arribar a la zona de perill. Per la seva banda, el Castelldefels, que buscava l'empat abans del descans, topava una vegada i una altra amb la muralla defensiva local. Només en les accions a pilota parada els visitants aconseguien inquietar en certa manera la porteria de Pol Busquets.

Al minut 32, Peke va fer un llançament de cantonada molt tancat i el central del Manresa Florent va rebutjar la pilota amb el cap des de la mateixa línia de gol. Dos xuts llu-nyans de Cuello, que van anar a fora, van ser les darreres fuetades manresanes abans del descans. Això tenint en compte que el col·legiat va anul·lar un gol a David Sánchez al darrer minut, per fora de joc quan va fer una rematada de cap al segon pal en una falta executada per Walter Fernández.

A la represa, es va mantenir la tendència amb una diferència important, els contracops locals eren més fluids. En un d'aquests, i després d'una bona assistència de Fran Orellana, Walter Fernández va fer un llançament col·locat que va anar a fora per ben poc (min 50). Quatre minuts després ho provava David Sánchez regirant-se a la frontal, però amb un xut fluix que Toni Texeira va aturar sense gaires dificultats. Va ser una arrancada de la segona part amb molt perill a l'àrea visitant.

Al minut 57, una bona centrada a Ruano la va rematar en primera instància Fran Orellana, i la pilota rebutjada va caure a David Sánchez ja pràcticament a l'àrea petita però amb poques possibilitats d'èxit davant la sortida del porter. L'ocasió més clara en tot el partit favorable al Castelldefels va ser un cop de cap al travesser (i a fora) del central Sergi Pérez a la sortida d'un servei de cantonada (min 61).

Segon del Manresa

El partit va quedar gairebé vist per a sentència quan Biel Rodríguez va marcar el 2 a 0 al minut 66. Va ser una nova incursió del lateral Ruano per la banda dreta amb passada enrere cap a Fran Orellana. Aquest, dins de l'àrea, va fer una rematada que va fer lluir Toni Texeira, però aquest va deixar la pilota morta perquè Biel Rodríguez rematés al fons de la xarxa a pler. Aquest segon gol va fer mal als costaners, i va facilitar nous atacs del Manresa. Biel Rodríguez va xutar a les mans del porter al minut 71, i un minut després la defensa visitant refusava un llançament de Fran Orellana dins de l'àrea.

Amb l'entrada d'homes de refresc, el Manresa va continuar insistint per ampliar el marcador. Un xut creuat de Joel Méndez va ser desviat a córner pel porter del Castelldefels (min 83). En el descompte, tímid atac visitant amb un llançament de Juanito a les mans de Pol Busquets sense massa perill.