Per primer cop en la seva història, el CN Minorisa va participar amb tres triatletes (Guillem Montiel, Arnau Montiel i Pau Noguera) al Campionat d'Espanya elit de triatló, reservat als 100 millors especialistes estatals, que s'havien de classificar prèviament en cinc proves determinades per la federació espanyola o havien d'haver estat seleccionats per a proves internacionals.

La prova era de de distància olímpica (1500 de natació + 40 km en bici + 10 km de cursa). El callussenc Guillem Montiel, en el seu primer any sub-23, va fer una actuació excel·lent i va obtenir la vuitena posició absoluta i la tercera sub-23. El seu germà Arnau Montiel es va haver de retirar en el darrer segment de cursa a peu quan es trobava entre els 40 primers. I Pau Noguera, igual que 40 triatletes més, va ser obligat a parar quan era a punt de finalitzar el segment ciclista, per excedir-se de temps respecte als primers corredors que ja començaven el tram d'atletisme.

Guillem Montiel explica que «es va nedar molt ràpid i el grup es va estirar molt. Vaig sortir a 20 segons del cap de cursa. Ben aviat es va formar un primer pilot ciclista i jo formava part del grup. Es van fer relleus forts, sense descans, per obrir forat als perseguidors. Vaig començar la cursa a peu molt carregat de les cames i vaig quedar fora del Top 10 a la primera volta, però vaig anar de menys a més i vaig entrar vuitè.