La corredora berguedana Alba Xandri es va proclamar ahir gua-nyadora de la Nit Pirineu, la cursa nocturna de l'Ultra Pirineu en categoria femenina, amb un temps de 47:03, davant de Beatriz Sánchez i Ane Iturria. En categoria masculina, el vencedor va ser el corredor de Cassà de la Selva Marc Pinsach en un temps de 37:36, i després d'arribar conjuntament amb el segon classificat: Albert Pérez, que va fer un temps de 37:38 i va estar a punt de gua-nyar la Nit Pirineu. El tercer lloc va ser per al francès Fleury Roux, que va arribar al Niu de l'Àliga 38:23 minuts després de l'inici de la cursa. Avui es disputarà la prova principal de l'esdeveniment, l'Ultra Pirineu (5.30 del matí). Tindrà inici a la plaça de Bagà. La prova és de 94 quilòmetres amb un desnivell positiu de 6.200 metres. La victòria d'aquesta prova dona un gran prestigi i l'han guanyat corredors com Kilian Jornet i Núria Picas.

A més, demà també es disputarà amb sortida des de Bagà (9 del matí) l'Sky Pirineu, amb un traçat de 36 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu i tindrà la novetat de la retransmissió en directe de TV3 des de les 10 del matí fins a les dues del migdia.