El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) va aconseguir la pole position i un nou rècord del circuit de Buriram en ser el més ràpid en els entrenaments per al Gran Premi de Tailàndia de Moto GP. Marc Márquez, en tercer lloc a la línia de sortida, pot guanyar aquest matí -la cursa comença a les 9, hora catalana- i ser campió del món de MotoGP per sisè cop, el seu vuitè mundial en total.

Márquez serà campió si venç en un gran premi en el qual ja es va alçar amb la victòria el 2018 o si el segon classificat al mundial, l'italià Andrea Dovizioso, no aconsegueix el triomf a Tailàndia o queda darrere del de Cervera. En els darrers entrenaments, Dovizioso només va poder assegurar un lloc en la tercera línia, en marcar tan sols el setè millor temps.

Quartararo va aconseguir ahir un crono, en la seva millor volta, d'1.29.719 que va batre el rècord de Márquez de l'any passat, que era d'1.30.319. El segon lloc va ser per al pilot empordanès Maverick Viñales, amb un Marc Márquez que completava la primera fila.

En la segona línia de sortida es van situar els pilots Morbidelli, Petrucci i Miller. En la tercera hi haurà l'esmentat Dovizioso, Joan Mir i Valentino Rossi. I en la quarta fila, tres pilots catalans amb Àlex Rins i els germans Pol i Aleix Espargaró.

Marc Márquez va demostrar ahir trobar-se en unes prou bones condicions físiques, tot i la seva espectacular caiguda que va tenir divendres, amb múltiples cops, de la qual s'ha pogut recuperar de forma satisfactòria.

Rècord d'Àlex Márquez

El cerverí Àlex Márquez (Estrella Galícia 0,0 Kalex) va aconseguir el millor temps d'entrenaments per a la formació de sortida de Moto2 amb rècord inclòs de la categoria amb una millor volta d'1.35.392. Àlex Márquez, líder a la categoria intermèdia del mundial, va deixar en segon lloc el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) i en tercer el madrileny Jorge Martín (KTM).

En Moto3, la pole va ser per al pilot italià Celestino Vietti, davant Marcos Ramírez i Albert Arenas.