Els membres del jurat de la vuitena edició de la Gala de les Estrelles del futbol català, ha fet públic els diferents reconeixements que es faran dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

En aquesta organització de la Federació Catalana de futbol, i en l'apartat dels millors entrenadors de la passada temporada, en futbol, l'escollit ha estat el santpedorenc Pep Guardiola amb el 72,1 % dels vots, seguit de Joan Francesc Rubi (ara al Betis) i de Lluís Cortès (FC Barcelona femení); en futbol sala ha estat la baganesa Clàudia Pons la més votada pel jurat amb el 65,12%; la seleccionadora estatal femenina ha superat a Andreu Plaza (FC Barcelona) i a Òscar Redondo (Indústries Santa Coloma).

En l'elecció del millor futbolistes, el blaugrana Gerard Piqué ha estat, amb 67,44 vots, el més votat, amb Marc Roca (Espanyol) com a segon i Marc Bartra (Betis), tercer. En l'apartat femení , la també jugadora del Barça Aitana Bonmatí recollirà el premi amb 67,44 vots, seguida d'Alèxia Putellas (FC Barcelona) i Berta Pujadas (Espanyol). Pel que fa als jugadors amb més projecció, els escollits han estat Riqui Puig (FC Barcelona) i Laia Aleixandri (Atlètic de Madrid). Com a màxims golejadors, Gerard Deulofeu (Watford) i Alèxia Putellas (FC Barcelona).

En l'apartat de futbol sala, a banda de la millor entrenadora, Clàudia Pons, el millor jugador ha estat considerat el porter Dídac Plana (FC Barcelona), i la millor jugadora, Berta Velasco (Penya Esplugues i anteriorment al Gironella). I millor àrbitre de futbol , Xavier Estrada, seguit d'Ainara Acevedo i Matilde Esteves.

Així mateix, també es va decidir ahir que els Premis Jurat fossin per al col·legiat Alfons Álvarez Izquierdo, per la seva llarga trajectòria a l'elit, i per al RCE Espanyol per la seva classificació a l'Europa League després de dotze anys d'absència en competició continental. Els candidats al millor gol són Joan Oriol (Lleida), Aitana Bonmatí (FC Barcelona) i Guillem Naranjo (Damm juvenil).