El Club Billar Manresa oganitza aquest diumenge, a les seves instal·lacions, la final catalana de biathló. Aquesta és una modalitat del billar que combina dues especialitats, tres bandes i 5 quilles.

Entre els jugadors classificats per a aquesta final, hi ha cinc jugadors del mateix Club Billar Manresa, Antonio Sáez, José Luis González, José Algaba, Antonio García i Francisco Hernández. Completen el quadre tres billaristes de la secció de billar del Foment Molins, Miquel Argemí, Marco Forreiter i Lluís Gómez. Les partides es jugaran a 25 caramboles les tres bandes i a 125 punts les 5 quilles. La competició s'iniciarà a 2/4 de 10 del matí i la final és programada a 2/4 d'1 del migida.

El billar italià o billar de quilles (també anomenat billar de 5 quilles) es considera com una variant del billar francès. Es juga sobre una taula de billar amb dues boles blanques i una de vermella i es col·loquen unes petites bitlles anomenades quilles (5) al centre de la taula; d'aquestes bitlles una, la que es posa al centre, és vermella i les altres 4 de color blanc. Cada jugador disposa d'una de les boles blanques i el joc consisteix a intentar fer carambola entre les tres boles o també aconseguir ender-rocar alguna de les quilles encara que només és vàlid si s'enderroca amb la bola del contrari o amb la bola vermella.