El primer equip del CE Manresa ha començat amb molt bon peu la lliga de Tercera Divisió. La junta directiva que presideix Luis Villa (va agafar el relleu de José Luis Correa a finals de la campanya passada) té, però, en la part econòmica, un maldecap prou important, el dels endarreriments del curs passat, a més a més de poder fer front al pressupost de la temporada present.

Alguns jugadors que ja no són al club han mostrat el seu enuig els darrers dies perquè no han rebut el que se'ls deu i ho han esbombat als mitjans de comunicació. El president Luis Villa reconeix que el deute actualment «ascendeix a uns 60.000 euros, 20.000 en relació al primer equip i uns 40.000 del futbol base. Jo em vaig responsabilitzar de pagar el deute, però a terminis. Tant els futbolistes que tenim a l'equip actualment com la majoria dels que van marxar han cobrat almenys una part, no la gent del futbol base. El que no podem fer és assumir-ho tot de cop perquè des del març la situació econòmica és molt delicada. Estic fent tot el possible perquè pugui cobrar tothom, però no entenc que hagi de rebre fins i tot amenaces per telèfon de jugadors que ja no estan al club. Han d'entendre que ara mateix no tenim diners per pagar-ho i que ho hem de fer de mica en mica».

Luis Villa lamenta que durant l'estiu «no hem pogut gaudir com voldríem del brillant final de la temporada passada, amb set ascensos. Després dels èxits ha vingut una etapa de reconstrucció amb gent nova a la junta. Volem obrir-nos a a la ciutat i s'està treballant bé a nivell de captació econòmica, tot i que de moment no és suficient; també la coordinació ha fet molta feina durant tot l'estiu per completar les plantilles, algunes a les màximes categories, des del juvenil fins a l'escoleta. El dia a dia ha estat molt intens».

El CE Manresa està treballant per trobar més esponsoritzacions que puguin garantir el cobriment del pressupost actual i ajudar a pagar el deute. En aquest sentit, Villa ha parlat de l'Ajuntament: «S'haurà de replantejar si la ciutat necessita el futbol. Si és afirmatiu, caldrà marcar un pressupost. No pot ser que tots els diners vagin al bàsquet. M'està molt bé que rebin més que ningú, però hi hauria d'haver algunes partides per als altres clubs de Manresa. Cada setmana que ve al Congost un club de Tercera, el seu president em diu que reben diners del seu consistori. Suposo que no serà que l'únic Ajuntament que va malament de diners serà el de Manresa. Per posar un exemple, ens van dir que portéssim l'ONG Diapo a la Font dels Capellans per dinamitzar el barri, però encara és hora que rebem algun tipus d'ajut, malgrat que aquesta entitat fa que 130 nens no estiguin al carrer i puguin jugar a futbol».