El pilot finlandès Valtteri Bottas, amb Mercedes, va ser el vencedor del Gran Premi de Japó, la tercera victòria que aconsegueix aquesta temporada. A més a més va ser un resultat que va atorgar a l'escuderia Mercedes un nou títol de constructors, el sisè consecutiu. Sebastian Vettel va entrar en segon lloc; el pilot de Ferrari va mantenir una dura pugna amb un Lewis Hamilton (Mercedes) que, malgrat acabar en tercera posició, té més a tocar el títol de campió del món del 2019, el sisè de la seva carrera a la Fórmula-1. El pilot madrileny Carlos Sainz, amb McClaren,va ser cinquè en una lluïda actuació.

Va ser una jornada intensa que es va iniciar amb la qualificació que es va ajornar dissabte pel pas del tifó Hagibis. Bottas va ser llest i en l'inici de la cursa va superar els dos Ferrari que eren davant seu a la graella. A la meta, Vettel va ser segon després d'haver assolit la pole unes hores abans. Tercer va ser un Lewis Hamilton que podria proclamar-se campió a la propera prova que disputarà a Mèxic.

Mercedes va dedicar el triomf al mundial de constructors a Niki Lauda, que va morir, als 70 anys, fa uns mesos. El mític Lauda, que va ser campió del mundial de F-1, era el cap de l'equip de seguiments de Mercedes des del 2012 i va ser una de les peces vitals per aconseguir que l'equip hagi dominat amb una gran autoritat la Fórmula-1 en les últimes temporades.