La Hurricane Heat és una activitat paral·lela a les tres modalitats de cursa característiques de la franquícia Spartan Race. Enguany s'ha desenvolupat per tercera vegada consecutiva a Les Comes. S'inicia diumenge a la matinada, a les quatre, expressament de nit, i finalitza dotze hores després.

Detallim quines activitats han desenvolupat els quaranta inscrits a la Hurricane Heat d'aquest cap de setmana i el seu objectiu?

La Hurricane Heat és una activitat intrínseca a l'oferta de la franquícia Spartan Race. N'hi ha de 4, 12 i 24 hores de durada. A l'Estat, la més dura que s'ofereix és la de Les Comes, de 12 hores. Consisteix en explorar els propis límits físics i mentals i de redescobrir el potencial per a la supervivència en situacions extremes que té tot ésser humà. Durant una Hurricane Heat s'aprèn a llegir mapes, a orientar-se durant la nit sense visió en plena naturalesa i a extreure d'un entorn aparentment hostil el necessari per fer, per exemple, una corda amb vegetació o una llitera per a un company de ruta greument lesionat.

Ensenyar a treballar en equip els participants és una de les seves preocupacions?

Els dinamitzadors dividim els esportistes en grups i els posem en situacions extremes en què l'única opció viable és la col·laboració a través de la identificació de les capacitats de cadascú i de les pròpies limitacions. Només així podem posar al servei del col·lectiu les nostres habilitats de forma efectiva.