Una actuació superlativa de l'ala pivot del Barça Nikola Mirotic (33 punts, 6 assistències, 5 rebots i 43 de valoració) va acabar amb la resistència, al Palau Blaugrana, del València Basket (97-94), al qual només li va faltar frenar el montenegrí per endur-se la victòria.

Malgrat controlar el rebot (32, nou més que els blaugrana), desequilibrar ofensivament amb Jordan Loyd (30 punts) i dominar a la zona amb Bojan Dubljevic (19 punts), els de Jaume Ponsarnau es van estavellar amb la intensitat del seu rival i la pressió del Palau en l'últim minut, quan els tirs lliures van decidir el partit.

Es van viure 40 minuts d'alt voltatge, amb dos equips completant atacs ràpids i dos jugadors, Mirotic i Loyd, brillant ofensivament. L'ala pivot montenegrí va completar uns primers set minuts impol·luts amb dotze punts -sis dels quals des de la línia de 6,75 metres- que van impulsar al seu equip fins als nou punts d'avantatge (22-13, minut 7).

Va descansar l'estrella blaugrana i va respirar el València, superior en la pintura amb Tobey i Dubljevic, encara que patint amb les pèrdues, mentre que Loyd apareixia intermitentment en els últims compassos del primer temps per situar el 27-23.

Va moure la banqueta Svetislav Pesic en el segon acte. Sense Mirotic, al conjunt català li costava anotar amb més regularitat, cosa que el València ho va aprofitar per gaudir de la primera avantatge gràcies a Dubljevic, molt productiu en la pintura (34-35, min 16).

Va entrar, de nou, Mirotic al parquet i el Barcelona va millorar. Recuperaven pilotes els de Pesic i jugadors com Hanga podien anotar amb atacs ràpids.

L'exemple més clar va ser la jugada amb què es va tancar el primer temps: l'ala magiar es va inventar una assistència pròpia d'un quarterback i l'ala pivot montenegrí va resoldre sota el cèrcol deixant el 52-44 al descans.

La represa va començar com el primer temps. El Barça guanyant confiança a ritme de triples, de Mirotic i Delaney, i gaudint d'una renda de dotze punts (56-44, min 21).

Controlava la trobada el montenegrí, però el seu equip no el tancava. Loyd despuntava en el perímetre i Dubljevic, un malson per Tomic a la zona, controlava el rebot. El Barça depenia de Mirotic i algun guspira del jove Leandro Bolmaro. El seu rival s'acostava poc a poc i, de la mà de Colom i Loyd, es va emportar el parcial (22-26) i es va situar a dos punts abans de l'últim període (74-72).

Amb tot obert, Pesic no va donar descans a Mirotic, que amb un triple donava aire als seus (81-74, min 34). No obstant això, els locals, sense espurna en defensa, no frenaven a Dubljevic.

Un triple de Ndour i tres tirs lliures de Loyd igualaven el partit a 03' 54'' per al final (88-88). El Barça, amb un robatori de Davies i dos punts de Delaney, situava el 92-88 (min 38), però un triple amb falta personal a Loyd deixava tot obert a 01' 14'' de la conclusió (92-92). Davies, Mirotic i Delaney apropaven al conjunt català a la victòria (95-92), i Loyd va errar el triple per forçar la pròrroga.