L'Estrasburg i el Türk Telekom van començar ahir a demostrar que, juntament amb el Dinamo Sàsser italià, poden ser els principals rivals del Baxi Manresa en el grup A de la Lliga de Campions de la FIBA. Francesos i otomans van derrotar el Filou Oostende i l'Unet Holon, respectivament. Particular mèrit té la victòria dels turcs, aconseguida a domicili.

A Israel, el partit va estar ple d'alternatives, amb domini visitant primer i dels hebreus després. La jugada decisiva va arribar a 55 segons per al final, amb un triple del nord-americà Nick Johnson que situava el 77-79. El mateix jugador va donar quatre punts de diferència al seu equip tot seguit i, tot i els tirs lliures final, l'Unet Holon ja no va remuntar. Cinc jugadors del Türk Telekom van sumar entre 12 i 15 punts, entre els quals l'ex-ala-pivot de l'Unicaja Kyle Wiltjer, doble botxí del Baxi en els dos partits de la temporada passada.

Més fàcil va ser la victòria de l'Estrasburg a la seva pista contra el Filou Oostende. Els francesos, tret d'un curt espai de temps del segon quart, van anar sempre a davant en el marcador, amb avantatges que van superar els deu punts durant gran part del quart decisiu. Quatre jugadors locals van sobrepassar els dotze punts, encapçalats pels quinze de Jerai Grant. Per la banda belga, el millor va ser el pivot Shevon Thompson, autor de 16 punts i de 24 de valoració.

Victòria del Tenerife

Per la seva banda, el proper rival del Baxi Manresa a la lliga, l'Iberostar Tenerife, va iniciar el seu camí en el torneig del qual és vigent subcampió derrotant amb claredat el Nijni Novgòrod rus per 81-67. Els illencs van dominar sempre el partit i, tot i que els visitants es van aproximar al descans fins a un amenaçador 37-34, els 24 punts del georgià Shermadini van ser decisius. L'exjugador del Baxi Iffe Lundberg va anotar set punts en setze minuts damunt de la pista.