Formant part de l'equip barceloní Gravitat Rescue Team, el manresà Aleix Tomàs Alda prepara la seva participació en el Grimpday Àsia que tindrà lloc del 22 al 24 de novembre a la població xinesa de Shenzhen. El Grimpday és considerat com el Campionat del Món oficiós de rescats de persones, amb proves a Bèlgica i Estats Units i per primer cop a Àsia.

Abans d'aquest prova, l'equip Gravitat Rescue Team va prendre part a la prova de Bèlgica, a la ciutat Namur, classificant-se en tercera posició. Darrerament, els barcelonins, amb Aleix Tomàs Alda han participat en el Rescue Grate Day Sevilla, imposant-se a la resta d'equips participants, els millors estatals i altres vinguts de fora, de Portugal i Romania.

La prova va tenir nou escenaris diferents amb situacions «diverses que ens van plantejar. Vam haver de realitzar les maniobres en llocs com l'estadi del Sevilla, el Sánchez Pizjuán, o en un parc d'atraccions. Sempre son situacions on la maniobra es realitza amb cordes, l'alçada forma part sempre de les proves, i a més, tots els sistemes i aparells que portem per realitzar-les son tots manual on l'esforç físic és molt important igual que la tècnica. L'objectiu en cada prova és sempre ser l'equip mes ràpid, el més net i el més segur» ha comentat Aleix Tomàs Alda.