Fernando Alonso no tanca la porta a un possible retorn a la fórmula 1. L'asturià, bicampió de la màxima categoria, ha afirmat en una entrevista a la revista GQ que no veu «impossible una tornada a la Fórmula 1», encara que reconeix que «cada any que passa és més difícil». Alonso té previst disputar el ral·li Dakar amb Toyota i tindrà com a copilot l'avianès Marc Coma a la prova que se celebrarà a Aràbia Saudita. El dia 24 d'octubre, en un acte que es farà a Port Aventura, ja serà oficial la seva participació en el Dakar, que Alonso ha considerat com «el repte més difícil de tota la meva car-rera esportiva. Aquesta és una prova imprevisible, hauré d'anar amb calma perquè no hi tinc gens d'experiència».

L'objectiu d'Alonso és «viure a fons el ral·li i, evidentment, el que vull és acabar-lo. Seran 12 dies de molta intensitat. En el món dels ral·lis, el Dakar ho té tot menys precís, és imprevisible. Sens dubte que la meva manca d'experiència es pot notar. Un dia guanyes vint minuts i l'endemà en pots perdre quaranta. No m'agradaria gens arribar-hi i que el segon o bé el tercer dia hagués d'abandonar per una errada estúpida. O sigui, que m'ho prendre amb calma».

Alonso sap perfectament que la capacitat d'adaptació a la prova és el que marcarà el seu destí a la prova a Aràbia Saudita: «Crec que no hi ha dos pols més oposats que la Fórmula 1 i el Dakar. Per a mi és un repte molt interessant. Tinc moltes ganes d'afrontar-lo, i hi vull aprendre. La preparació que estic fent en aquests mesos previs m'està enriquint molt com a pilot, que era una de les meves grans prioritats per ficar-me en aquesta gran aventura que és per a mi el Dakar».