Un Reial Madrid sense Modric, Kroos, Bale i, a última hora, sense Hazard, va perdre el lideratge de la lliga després de mostrar una gran falta de recursos al camp d'un batallador Mallorca. El conjunt de Vicente Moreno en va tenir prou amb un gol al minut 7 per endur-se el triomf davant d'un rival que només va amenaçar amb un pal de Benzema i que va acabar el partit amb deu per l'expulsió d'Odriozola.

El duel no podia començar pitjor per als blancs. Una transició illenca va acabar amb una pilota a la banda esquerra. Lago Junior, jugador que va baixar amb el Mallorca fins a Segona B i va tornar a pujar amb el mateix equip, va penetrar cap a l'interior i, davant de la passivitat d'Odriozola, va superar Courtois amb un xut creuat.

Els locals es van dedicar, aleshores, a defensar, tot i que amenaçaven i van marcar un gol que va ser invalidat pel VAR. El Madrid va estar a punt d'empatar, però la rematada de Benzema va anar al travesser.

A la represa, Zidane ho va intentar amb alguns canvis, sobretot retirant del camp uns passius Isco i Jovic, però l'equip no arribava amb perill a l'àrea de Reina. Sí que és cert que el VAR es va empassar un clar penal de Salva Sevilla a Brahim, però també que la imatge d'impotència del Madrid va ser total. A més, va acabar amb deu homes, ja que Odriozola va fer una falta temerària quan ja tenia una targeta groga.

El derbi, per al Getafe

En l'altre partit disputat ahir, el derbi del sud de Madrid, el Getafe segueix la seva escalada a la classificació després de derrotar el Leganés, enfonsat en el darrer lloc, per 2-0. El davanter Ángel va marcar els dos gols.