Després de quasi tres anys sense competir, des del 2017, Pol Guillén va escollir l'emblemàtica prova manresana per retrobar-se amb l'atletisme. El retorn a l'esport li va reportar el setè triomf a la cursa de 10 km. El curs passat va cedir el ceptre al veterà maratonià olímpic andorrà Toni Bernadó, però ahir va ratificar el seu idil·li amb la capital del Bages i va aconseguir el vuitè triomf, és a dir, s'ha imposat en la meitat de les edicions tot i no haver participat en totes.

Pol Guillén va reconèixer, després de l'entrega de trofeus i guardons, que «el recorregut és ideal per a les meves característiques, però no m'esperava un triomf en solitari. Abel Casalí i Khalid Kharbouch han marcat un ritme fort a l'inici. De cop, en passar pel col·legi La Salle, m'he trobat sol al capdavant i he aconseguit mantenir un ritme constant fins a la línia d'arribada». Tot i protagonitzar una nova exhibició d'aptituds atlètiques, Pol Guillén va defugir somiar en arrodonir la xifra de deu victòries. «Amb 42 anys i anteposant les obligacions familiars i professionals a l'atletisme, ho veig molt complicat, hi ha joves amb molt talent que trepitgen fort», va concloure el navarclí. El seu màxim oponent, el manresà David Martínez, va esmentar que «avui ha estat un dia en què no he tingut bones sensacions. Tenia un nivell de forma òptim, però al quart quilòmetre he hagut de canviar de xip i centrar-me en certificar la segona posició final. No estic satisfet».

La baganesa Núria Cascante (JAB) va inscriure el seu nom al palmarès de la prova després del segon lloc del 2017. Cascante va revelar que «ha estat la primera cursa de la temporada. M'he trobat sola, al davant, des del segon quilòmetre. M'he centrat en ser constant. L'ànim del públic m'ha transmès la confiança per assolir aquest objectiu i la victòria».

Pep García va assistir a la cerimònia d'entrega de trofeus i guardons en representació de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès. El nou vessant solidari de la prova va recaptar 2.080 euros per a l'entitat.