D'interès per als corredors de la Catalunya Central i amb vigència en el calendari esportiu de Manresa. En la seva setzena edició, els 5 i 10 km Urbans Ciutat de Manresa, la prova insígnia del Club Atlètic Manresa, va reunir 418 corredors: 369 adults i 49 infants.

Per tant, tot i celebrar-se al final d'una setmana convulsa socialment i política que va impossibilitar el normal desenvolupament de les inscripcions, la prova va tallar de soca-rel la tendència a perdre participació de les últimes set edicions i va guanyar 23 corredors, a més de les nenes i nens que van protagonitzar la dotzena Cursa Urbana de Promoció, suspesa el 2018 a causa de les inclemències meteorològiques. La massiva presència d'esportistes del Bages i del Berguedà va corroborar la vigència de la iniciativa.

La prova amb més requesta va tornar a ser la de 10 km, per a la qual van optar 263 atletes, però la cursa de 5 km va atreure 21 corredors més que en l'edició del 2018.

La pluja que va remullar la capital del Bages durant la nit no va reportar ensurts als organitzadors. A les 9.33 hores ja es podia veure algun atleta escalfant pel tram del passeig de Pere III més proper a la plaça de la Bonavista, mentre que dinou nens i nenes es preparaven conjuntament per afrontar els 700 metres de la cursa de promoció, en la qual Pol Cirujeda (2' i 09'') i Elia Ariso (2' i 21'') van evidenciar el seu potencial.

Pol Guillén segella el vuitè triomf

No ha participat en totes les edicions però s'ha imposat en la meitat. L'atleta badaloní establert des de fa anys a Navarcles Pol Guillén (Avinent CA Manresa) va ratificar el seu idil·li amb la prova manresana i va recuperar el ceptre que el veterà maratonià Torni Bernadó li va manllevar el 2018. Guillén va vèncer amb una facilitat inesperada. Amb un registre de 32' i 01'' va aturar el cronòmetre 33 segons abans que el segon classificat, David Martínez. Khalid Kharbouch (32' i 34'') va completar un podi masculí monopolitzat per atletes del CA Manresa.

L'absència per lesió de Meritxell Soler en la cursa per a fèmines va esvair la possibilitat que la santjoanenca signés la cinquena victòria consecutiva. Núria Cascante (JAB) va rellevar la bagenca en el palmarès assolint una victòria aclaparadora. La baganesa va completar el recorregut en 39' i 38'' i va avantatjar en 2' i 53'' Lorena Cubillas i en 3' i 20'' la joveníssima Cristina Landa, les corredores de l'Avinent CA Manresa que la van flanquejar en el podi.

Pel que fa a les prova de 5 km masculina, Miqui Riera (16' i 14'') va assolir un meritori triomf en imposar-se a Guillem Fernández Bruch (16' i 23''), i Núria Tió (18' i 29'') va ser la millor fèmina.