El Baxi Manresa va derrotar ahir el Lietkabelis lituà al Nou Congost en la segona jornada de la Champions League (76-70). Els de Pedro Martínez van patir en alguns moments del partit per l'igualat marcador, però el domini va ser dels locals. Els interiors, Kravish i Magarity, van ser els homes més destacats del partit. Per part del Lietkabelis, l'exmanresà Sakic va donar més d'un maldecap a la defensa local.

Inici accelerat (13-15)

Els manresans van començar molt accelerats. Desaprofitaven segones oportunitats en el rebot ofensiu. Els dos primers minuts van ser un intercanvi de cistelles entre ambdós equips. Amb defenses molt fluixes, van aprofitar el joc interior i Kravish va anotar els 6 primers punts dels bagencs.

Amb el temps mort de Pedro Martínez i l'entrada de Toolson els manresans van despertar i van igualar el marcador, però dues jugades després el tècnic del Lietkabelis, Nenad Canak, va demanar un altre temps mort i els visitants es van tornar a posar davant al marcador.

El Baxi va sortir amb Dani Pérez, Jordan Davis, Pere Tomàs, Juampi Vaulet i David Kravish. L'argentí jugant de 4 va ser la principal novetat dels de Pedro Martínez i no va sortir especialment bé, i va concedir els primers punts del Lietkabelis i va tornar a provar amb Magarity.

Reacció agressiva (32-30)

Tot i que el segon quart va començar amb la lesió del jove Marc Peñarroya, la reacció inicial del Baxi va ser molt positiva. Els bagencs, liderats per Toolson, es van avançar al marcador gràcies a l'encert en la línia de tres i l'agressivitat en el rebot ofensiu. El Manresa va acabar el quart amb un total de 12 rebots ofensius per 4 del Lietkabelis.

El Baxi Manresa va marxar al descans amb el domini del joc, però tot i així el marcador seguia igualat i el partit estava totalment obert. El més destacat del Lietkabelis va ser Zeljko Sakic, exjugador del conjunt manresà.

El Baxi no es distancia (56-51)

Al Baxi li va tornar a passar el mateix que al segon quart. Tot i dominar en tot moment el període, el Lietkabelis no estava gaire lluny del marcador, amb només cinc punts de diferència quan va tenir un avantatge de 12.

La tornada dels vestidors va ser molt positiva per al Baxi. Primer amb dos triples consecutius de Tomàs i Magarity i posteriorment amb l'exhibició de Davis amb grans accions individuals.

Un dels grans problemes que ha patit el Lietkabelis en aquest partit són les monumentals errades dels lituans en la línia de 6,75. Dels 12 primers llançaments, no n'han encertat ni un.

Magarity sentencia (76-70)

El protagonista principal del dar-rer quart va ser William Magarity, tant en atac com en defensa. El suec, juntament amb Kravish, va ser el més destacat, sobretot al principi del quart.

Però el patiment del Baxi Manresa no va finalitzar fins ben bé els últims tres minuts de partit, perquè el Lietkabelis va anotar els dos primers triples en tot el partit que van servir per empatar el marcador al darrer quart.

No obstant això, el Baxi va mantenir el control de la situació i els dos interiors (Kravish i Magarity) van sentenciar la segona victòria europea del Baxi davant un Lietkabelis molt poc encertat en la línia de tres punts.