El pròleg del Ral·li Catalunya, el shakedown, va arrencar ahir amb la victòria del nord-irlandès Kris Meeke, amb un Toyota Yaris. El britànic va invertir 1 minut, 31 segons i 6 dècimes a completar els dos quilòmetres del pròleg, tres dècimes millor que el cantàbric Dani Sordo, amb Hyundai, i amb set dècimes de diferència respecte del finlandès Jari-Matti Latvala, també amb un Yaris.

Meeke va admetre que «sempre és bo ser el més ràpid en el shakedown. La superfície del que s'ha disputat aquí no s'assembla gaire a la que hi haurà durant el ral·li, però el terreny ha estat bé durant el matí. Vam tenir molta pluja dimarts a la nit i aquest serà un factor d'influència durant el cap de setmana, tant en terra com damunt l'asfalt».

Els primers trams llargs del ral·li es disputen avui i combinaran trams de terra, els dos primers, i un altre que combina la terra i l'asfalt. El primer és de set quilòmetres a Gandesa, el segon, de 19 al voltant d'Horta de Sant Joan, i el tercer, de 38,8, entre la Fatarella i Vilalba.