La selecció d'Anglaterra ha fet escatar la sorpresa al Mundial de rugbi que es juga al Japó amb una victòria a semifinals davant de la gran favorita per guanyar el títol, Nova Zelanda. L'equip del Quinze de la Rosa va batre a Yokohama per 19-7 els carismàtics All Blacks, que s'havien imposat en els dos darrers Mundials. Dissabte vinent, els anglesos jugaran la final amb el vencedor del partit d'avui (a les 10, hora catalana) entre Gal·les i Sud-àfrica.

Des dels quarts de final de l'any 2007 Nova Zelanda no encaixava una derrota en un partit de Mundial. Anglaterra, que té en el palmarès un únic títol, assolit el 2003, es va mostrar més ràpida al camp, més disciplinada en atac i contundent en defensa per aturar la majoria de les escomeses del rival.

La famosa haka neozelandesa no va intimidar ni afectar l'ànim dels anglesos (van escoltar-la en una formació de punta de llança), que als 90 segons ja van inaugurar el marcador amb un assaig de Manu Tuilagi, el qual va repetir poc després però l'acció va ser anul·lada pels col·legiats. La velocitat de Farrell i de Ford, que va transformar el cop de càstig per posar el 10-0, va fer que els d'Eddie Jones dominessin uns All Blacks desconeguts i en la primera meitat no van anotar. Només el 1991, quan va perdre amb Austràlia, l'equip de Nova Zelanda havia quedat a zero en un Mundial.

A la represa, els All Blacks van errar un cop de càstig que hagués reduït la diferència. En la rèplica, Ford no va perdonar i va posar el 13-0 en el marcador. L'orgull dels neozelandesos va aparèixer i Ardie Savea, amb un assaig, i més tard Mo'unga, amb una conversió, van col·locar el 13-7. Però el xut de Ford va tornar a ser encertat per fer un 16-7 gairebé definitiu.

Farrell, ja amb el seu company Ford amb molèsties a la cuixa, va tancar amb el 19-7. Anglaterra es classifica per a la quarta final, que és la primera des del 2007, i fins ara és l'únic campió del món de l'hemisferi nord. Avui sabrà qui serà el seu rival, si Gal·les o bé una Sud-àfrica que té el títol del 1995,

guanyat amb Mandela a la llotja.