El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) ha aconseguit aquest diumenge la victòria a la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Austràlia, dissetena prova del Mundial de motociclisme, després que l'home de la «pole», Maverick Viñales (Yamaha), va patir una caiguda a l'última volta en plena lluita amb el campió del món.

Amb el seu onzè triomf del curs, el de Cervera, que va estar acompanyat en el podi pel britànic Calç Crutchlow (Honda) i l'australià Jack Miller (Ducati), supera a Mick Doohan com el pilot amb més victòries en la història d'Honda (55).

Ara, lidera el Mundial amb 375 punts, 135 més que l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que amb el seu setè lloc d'aquest diumenge aconsegueix el seu tercer subcampionat consecutiu per davant d'Àlex Rins (Suzuki), novè a Phillip Island.