Arriba demà a Manresa una altra edició del Trofeu Fèlix Serra Santamans, la 63a, patrocinada per la Fundació Jesús Serra, la qual cosa significa una immillorable oportunitat per a tots aquells aficionats a la natació o l'esport en general per gaudir de la presència d'algunes de les figures estatals d'aquest esport. Se celebrarà en dues jornades, al matí a les 9.30 h i a la tarda a les 16.30 h, amb totes les proves contra rellotge, amb un programa ampli que només deixa fora els 1.500 metres lliures.

Han confirmat la participació nedadors de 21 clubs. En el lliure masculí, Alberto Lozano, del CE Mediterrani, i Jean Marc Délices, del Canet 66, són favorits en els 50 metres; Kyllian Brenon, del Canet 66, sembla que pot ser dominador en l'hectòmetre i el doble hectòmetre, distància en la qual el manresà Arnau Rovira, de nou a les files del CN Minorisa, sembla que pot posar difícil el triomf. El millor temps en els 400 és precisament per a l'Arnau Rovira, mentre que en els 800, la prova més llarga de les que es nedaran, són Albert Escrits i Raúl Santiago, ambdós del CN Sant Andreu, els qui presenten registres per sota dels 8 minuts. En el mateix estil, les santandreuenques Lidón Muñoz i Marta González són les favorites en els 50 i 100, mentre que la seva companya de club África Zamorano és la que té més opcions en els 200 metres. Pel que fa a distàncies més llargues, sembla que Marina Castro (CN Barcelona) és favorita.

Esquena, braça i papallona

En esquena, Alejandro Calderón, del CE Mediterrani, és qui té més números en els 50 i 100 metres, mentre que el francès Simon Brefuel parteix com a dominador en els 200 metres. Les dones tenen un duel amb deix manresà en els 50 metres, ja que a la favorita Lidón Muñoz, del CN Sant Andreu, s'afegeix la manresana Mireia Pradell, a les files del CN Barcelona; Pauline Mathie, del Canet 66, i Cristina Garcia, del CN Terrassa, són les millors situades en els 100 i 200.

En braça, tres noms per a tres distàncies, David Benítez (CN Ter-rassa), Mario Navea (CN Sant Andreu) i Joan Ballester Puig (CE Mediterrani), mentre que en la categoria femenina, Laura Díaz (CN Sabadell) pot dominar l'especialitat. L'espectacularitat de la papallona oferirà la pugna entre dos experts, Alberto Lozano, del CE Mediterrani, i Arthur Cachot, del Canet 66, mentre que Lidón Muñoz (CN Sant Andreu), Lidia Huete (CN Olot) i Aida López (CN Terrassa) seran les que miraran d'imposar la seva tècnica i potència. Per finalitzar, la lluita per ser els nedadors més complets, nedant les proves dels quatre estils, Francho Artel (CE Mediterrani), Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu) i Arnau Rovira (CN Minorisa) tenen els millors registres, i la pluridisciplinària Lidón Muñoz, la seva companya de club Júlia Pujadas i Marta San José del CE Mediterrani són candidates a ser les millors.