Un any més, aquest diumenge arribarà, en horari matinal, la Diada Montserratina, una de les dar-reres cites del calendari cicloturista català, pràcticament la seva cloenda. La tradicional festa, que és organitzada cada any per la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), arriba a la 71a edició i se celebrarà diumenge que ve amb la pujada a la muntanya de Montserrat per a tots els ciclistes i amb la tradicional ofrena a la verge.

Com és habitual, per a aquesta cita no cal inscriure's prèviament. Només cal pujar a l'abadia per qualsevol dels vessants, com ara el de Monistrol de Montserrat, el del coll de Can Maçana, per Sant Cristòfol o pels camins de terra amb BTT. La pujada des de Monistrol per la carretera BP-1121 serà controlada pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local, amb limitació d'accés per als vehicles de les 8 a les 12 del matí.

El repartiment dels tradicionals pins commemoratius per als ciclistes assistents i de cintes per als clubs es realitzarà al mirador dels Apòstols a partir de les 9 hores. Gabriel Soler, vicerector del santuari, farà l'acte de benedicció al mirador dels Apòstols a les 9.45 hores i els clubs homenatjats, en aquest cas, seran la Unió Ciclista Olesana i la PC Granollers. Des de la federació es demana tenir precaució en l'ascens i la baixada.