El Catalana Occident Manresa júnior manté la seva imbatibilitat al grup 1 de Preferent després de superar una nova prova de foc, la visita del potent Barça al Complex del Vell Congost, en un partit vistós per a l'espectador i que va tenir moments de domini per part d'ambdós equips.

En el primer quart els blaugrana es van fer lleugerament amos del control del duel, però no es van poder escapar en el marcador fins als darrers cinc minuts del quart. I és que els bagencs van baixar en el seu encert en atac i van cometre algunes errades defensives (22-30). En el segon període, els locals anotaven amb fluïdesa i, a més, van saber aturar l'atac del rival. D'aquesta manera, el partit es va igualar, i es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb només dos punts de marge per als visitants (37-39).

En la segona meitat el Catalana Occident va començar millor que el seu rival i va agafar cinc punts de marge en l'electrònic, però tot seguit el Barça va apujar el nivell i va tornar a capgirar-lo, per tancar el tercer quart amb quatre punts de renda (51-55). Per tant, tot s'havia de decidir en els deu darrers minuts. A l'inici d'aquests, els blaugrana van poder mantenir la renda, fins al moment que els jugadors dirigits per Pere Romero van clavar dos triples consecutius i van tornar a empatar el duel. A partir d'aquí, els manresans van tenir més encert en el llançament exterior, van pujar el nivell defensiu i van tancar el rebot a la seva cistella. Aquests aspectes els van permetre endur-se una treballada victòria enfront d'un dels equips potents de la competició.

Els bagencs tindran poc temps per assaborir el triomf, ja que demà tenen un nou partit, tant o més exigent que el d'ahir. Visiten la complicada pista d'un altre dels millors planters, la del Joventut, en un matx que es posarà en marxa a partir de tres quarts de sis de la tarda.