Àlex Mumbrú va deixar de ser jugador en actiu l'estiu del 2018, quan el Bilbao va baixar a la LEB Or. Sense interrupció, va prendre les regnes de l'equip la temporada passada, el va fer ascendir i ha protagonitzat un brillant inici a l'ACB. Amb quatre triomfs, els bascos s'han convertit en una de les revelacions de l'any, tot i que el tècnic barceloní atribueix aquest cartell «al Saragossa, que va segon i està jugant molt bé».

Pel que fa al partit d'avui, el tècnic no es refia del moment del Baxi. «Això que siguin últims és relatiu, ja que es troben a un partit de distància de tothom. És cert que va començar bé la lliga, va guanyar el primer partit, i llavors si un base com Ferrari se't lesiona, no és fàcil. És un altre equip en què qualsevol lesió es nota més del normal. No cal que digui que està ben entrenat, perquè si hi és Pedro Martínez és que ho està, saben a què juguen. En defensa són sòlids. És clar que la competició europea pot marcar, pels viatges i per tenir menys entrenaments, però serà un partit difícil».

Respecte de la visita al Nou Congost, «tothom sap què ens hi podem esperar. Si no, tenim Rafa que ho explicarà als companys, ja que molts no hi han jugat. La gent estarà pressionant des del minut 1. El Manresa quan juga a casa té un extra de públic, ambició i sacrifici». Segons Mumbrú, «jugar a fora és complicat per a tothom. Tots els equips volen guanyar a casa, competir davant de l'afició i una de les pistes calentes és la de Manresa. Solen perdre poc allà i de diferència mínima». Serà el tercer partit de visitant del Bilbao, amb triomf a Tenerife i derrotes a Santiago i Saragossa.