El FC Barcelona ha caigut aquest dissabte davant el Llevant en el Ciutat de València (3-1) en la dotzena jornada de LaLiga Santander, després de malgastar una miqueta d'avantatge de Leo Messi, en un duel en el qual tres gols en vuit minuts després del descans van permetre als de Paco López donar-li la volta al xoc i endossar al quadre culer una nova derrota en el seu feu.

El conjunt blaugrana havia caigut en dos dels seus tres últimes visites a Orriols, i la derrota en terres levantinistes que s'està convertint en tradició. El 0-1 d'avantatge al descans, gràcies a un penal convertit per l'astre argentí, es va esfumar en dos minuts de fos a negre en la represa, que acaben amb una ratxa de cinc victòries consecutives.

Amb ple en el feu valencià, el quadre de Paco López va sortir sense complexos, disposat a discutir-li el protagonisme a un Barça que va saltar al camp amb el retorn a la titularitat de Antoine Griezmann com a principal novetat. Així, va pressionar sense fissures la sortida de pilota dels de Valverde per a aguaitar la meta de Ter Stegen, que va sortir de punys en l'ocasió més perillosa per als locals.

Va ser mediada la primera part quan el quadre català va començar a treure profit de les imprecisions dels valencians, amb Griezmann inaugurant les ocasions amb un tret que va marxar fora. A la mitja hora, Aitor va treure el peu per a desbaratar una altra gran oportunitat del davanter francès després de rebre una bona passada entre línies de Messi.

57

Llevant- Barça, en imatges

Una altra gran passada filtrada per a Nélson Semedo als 36 minuts va desembocar en la jugada del gol culer; el lateral portuguès es va internar en l'àrea i va ser derrocat per Miramón, per la qual cosa el col·legiat no va dubtar a decretar penal. Des dels onze metres, Leo Messi la va posar en l'esquadra esquerra, lluny d'Aitor, per a anotar per cinquè partit consecutiu.

No obstant això, el Barça rebaixava l'eufòria en veure que Luis Suárez, que minuts abans havia rebut una entrada en el sóleo de Clerc, demanava el canvi i deixava el seu lloc a Carles Pérez.

Campanya i Mayoral reaviven el duel en dos minuts

Lluny de desmoralitzar, el punt va esperonar després del descans als jugadors levantinistes, que van fer olor sang en els nervis inicials de la defensa barcelonista. Un rebuig a mig camí va oferir l'oportunitat als de Paco López, que van recuperar l'esfèric perquè Morals, des de la frontal, servís per a Campanya, que va batre al porter alemany (min.60).

Els de Valverde, noqueados, no van ser capaços de reaccionar i només dos minuts més tard van rebre una nova maçada, quan Borja Mayoral va armar un potent tret al qual Ter Stegen no va aconseguir arribar malgrat l'estirada (min.62). La sentència, en el 68, la va posar Radoja, en un rebutgi que després de tocar en Busquets es va colar en el fons de la porteria culer.

L'eufòric Ciutat de València només es va silenciar breument en una miqueta d'orgull ferit de Messi en el 75, però va esclatar de nou quan el col·legiat Hernández Hernández ho anul·lava per posició antirreglamentaria de Griezmann en la recepció.

D'aquesta manera, el líder perd l'oportunitat d'assentar-se al cap i podria acomiadar-se de la primera plaça aquest diumenge si algun dels múltiples aspirants venç. El Llevant, per part seva, enllaça la seva segona victòria consecutiva després de vèncer entre setmana a la Reial Societat, i ja està a dos punts d'Europa.