«La presència a Manresa de jugadores i jugadors de totes les edats d'arreu del país ens permet concloure que el Torneig Lacetans, després de tres edicions, està plenament consolidat». Carles Compte, president del Club Patí Manresa, va explicitar amb aquestes paraules la valoració que des de la junta de l'entitat es feia ahir de l'edició d'enguany d'aquest trofeu que s'organitza amb la finalitat de recaptar fons per a la popular Marató de TV3.

Divendres, dia de Tots Sants, uns 200 jugadors i jugadores van prendre part en aquesta competició que es juga en l'espectacular modalitat 3x3 al Pujolet, repartits en 47 equips de totes les categories d'edat. La repercussió del torneig arreu de Catalunya va propiciar que divendres, a Manresa, hi hagués jugadors de 24 clubs: el FC Barcelona, el CHP Blanes, el CH Caldes de Montbui, el Capellades HC, el CH Castellet, el CH Claret de Barcelona, el CH Figueres, el GEiEG, l'Igualada HC,el JMJ de Barcelona, el Juneda HC, el CP Manlleu, el CP Manresa, el CH Mataró, el HC Montbui, el HC Palau-solità i Plegamans, el Reus Deportiu, el PCH Sant Cugat, l'Sfèric de Terrassa, el CP Vendrell, el CP Vic, el CP Vilafranca, el CP Vila-sana i el CH Vila-seca.

Els equips els integren dos o tres jugadors i un porter. Les formacions solen aplegar jugadors de diferents clubs i poden ser mixtes o íntegrament masculines o femenines, excepte en la categoria sènior, en què només s'admeten equips masculins i femenins que disputen competicions diferenciades. El cost de la inscripció és de 15 euros per jugador. La meitat de la quota es dedica a la Marató de Tv3 i s'hi afegeixen els guanys generats pel servei de bar, el dinar popular i les rifes que es fan durant la jornada.

El Comitè Català d'Àrbitres de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) es va afegir divendres a la iniciativa i deu col·legiats es van desplaçar a la capital del Bages per arbitrar els 108 partits de forma desinteressada.

Des de les nou del matí fins a l'hora de dinar, els jugadors de les categories prebenjamí, benjamí i aleví van ser els protagonistes a les tres pistes habilitades al Pujolet. Després del dinar popular a l'exterior del pavelló, es van iniciar les competicions infantil, juvenil, júnior, sènior masculina i sènior femenina, en les quals es va poder gaudir d' un hoquei de gran nivell.

Tal com és habitual, tots els jugadors van rebre una medalla commemorativa. No es donen trofeus específics als equips guanyadors. El Club Patí Manresa espera aportar a la Marató una quantitat superior als 3.000 euros.