Després que Marc Márquez aconseguís el títol de campió mundial de MotoGP fa tres curses, ahir va ser el moment del seu germà en la segona categoria del motociclisme. Àlex Márquez es va proclamar campió de Moto2 després de quedar en segona posició al Gran Premi de Malàisia, disputat al circuit de Sepang. Una cursa en què el de Cervera va córrer com els campions, amb la tranquil·litat de saber que si mantenia la segona posició i quedava a davant de Thomas Luthi, el seu màxim perseguidor, ho tenia fet.

Fins a dos ensurts va tenir Àlex Márquez durant la cursa. La situació hauria canviat molt si hagués caigut en algun dels moments en què va sortir de la recta del circuit. Una altra de les notes positives va ser, curiosament, que el primer classificat, Brad Binder, aconseguís escapar-se, ja que així el de Cervera només depenia d'ell mateix en aquest segon lloc que li donava el títol i no havia de dependre de baralles externes en les primeres posicions.

Victòria de Viñales a MotoGP

D'altra banda, la victòria d'ahir a la cursa de MotoGP va ser per a Maverick Viñales. El pilot català de Yamaha va ser el millor del cap de setmana i l'únic que va poder aturar Marc Márquez en la seva gran remuntada des de la sortida.

El campió del món va iniciar la cursa en 11a posició i va escalar fins a la 5a en el primer revolt del Gran Premi de Malàisia. No obstant això, el de Cervera no va tenir-ne prou i va seguir la seva aventura fins a arribar a la segona posició. Però Viñales ja era massa lluny per poder perdre la primera posició i sumar la segona victòria de la temporada (la primera va ser al GP d'Holanda).

El podi el va completar Andrea Dovizioso, qui ja és matemàticament subcampió del món. Jorge Lorenzo segueix sense aixecar el cap i ahir va obtenir la 14a posició.

Cal destacar també que ahir Marc Márquez va aconseguir el rècord de més punts en una temporada de Moto GP (ara mateix en 395) i supera, precisament, el mallorquí i només necessita ser onzè en l'última cursa al Circuit Ricardo Tormo de València per superar per primera vegada la barrera dels 400 punts.