La jornada d'aquest cap de setmana no ha estat de tràmit a les principals lligues europees. La majoria dels grans equips, els favorits per guanyar les seves respectives competicions o bé per arribar a instàncies avançades a la Lliga de Campions, van ser derrotats, en algun cas aixafats, i d'altres van haver de patir fins a última hora. La proximitat de la competició continental, demà i dimecres, pot explicar aquesta situació, semblant a la de La Lliga.

Canvi d'entrenador al Bayern

El cap de setmana futbolístic sol començar divendres i ho va fer amb patacada per al París Saint-Germain. Tot i que el seu lideratge a la lliga no perilla, ja que té set punts sobre l'Angers, o precisament per això, els parisencs van caure contra un dels rivals més dèbils, el Dijon. Tot i el gol inicial de Mbappé, els locals van remuntar i es van imposar per 2-1, amb la qual cosa van poder sortir de la zona de descens.

Més imprevist va ser el 5-1 que va rebre el Bayern de Munic a Frankfurt. Malgrat l'expulsió de Boateng als deu minuts, un gegant com el bavarès no pot donar una imatge tan dolenta i caure destrossat a la seva lliga. Aquest resultat, a més, el fa caure a la quarta posició, a quatre punts del líder, el Borussia Mönchengladbach i la situació va provocar que, ahir a la nit, fos destituït el seu tècnic, el croat Niko Kovac. L'interí Hansi Flick ocupa el seu lloc.

Ensurts a Anglaterra i a Itàlia

Tampoc no ho van passar bé els dos més grans a la Premier i a la Serie A. A Anglaterra, el líder, el Liverpool, va guanyar per 1-2 al camp de l'Aston Villa quan perdia al minut 87. Robertson i Mané van obrar el miracle. No va ser tan intensa la victòria del Manchester City de Guardiola contra el Southampton, però també va haver de remuntar un gol en contra de Ward-Prowse per imposar-se amb anotacions d'Agüero i Walker. I a Itàlia, la Juventus va necessitar una rematada del fins ara denotat De Ligt per guanyar el derbi al Torí. Pitjor ho va passar l'Inter per seguir-li les passes. El conjunt d'Antonio Conte, rival del Barça a la Champions, també perdia per 1-0 al camp del Bolonya i va remuntar amb gols de Lukaku, el segon, de penal a l'últim minut.