El Gironella i el Joanenc es van enfrontar en un duel amb diferents aspiracions. Pel que fa als berguedans, volien confirmar les bones sensacions dels darrers partits amb un triomf, i els bagencs volien seguir en ratxa, ja que tan sols coneixien una derrota en els vuit partits disputats.

Els de Sant Joan, amb nombroses baixes, es van trobar un Gironella incommensurable. Els locals van disputar el millor partit de la temporada, i van superar el seu rival en tots els aspectes del joc. A nivell defensiu van aconseguir que el Joanenc inquietés la porteria local i quan ho feia era a través de la pilota aturada. A nivell ofensiu, els berguedans van crear múltiples ocasions perquè el resultat fos més ampli del que va ser. Durant els primers 45 minuts el domini va ser local, arribaven amb facilitat a l'àrea d'un Joanenc que ben aviat va encaixar el primer gol, en el minut 4, després d'una gran jugada combinativa que Marc Oses va aconseguir materialitzar després que el seu xut rebotés a la cama d'un jugador visitant. L'electrònic, però, es va tornar a anivellar després d'una genialitat de Criado, que des de 30 metres aconseguia col·locar l'1-1, en el minut 9. Tot i retirar-se al descans amb aquest resultat, les sensacions indicaven que el Gironella estava més a prop del segon, que no el Joanenc.

A la represa, el guió no va variar, els berguedans seguien dominant el partit davant d'un Joanenc que esperava la seva oportunitat al contraatac. Després que els berguedans es quedessin diversos cops sols davant del porter, els bagencs seguien vius i es van aconseguir apropar amb alguna acció a pilota aturada. Quan faltaven onze minuts pel final, l'àrbitre va assenyalar un penal molt discutit pels visitants i Alberto Fernandez va ser l'encarregat d'assumir-ne la responsabilitat (2-1). En la mateixa acció, Martin va ser expulsat i el Gironella, amb un home més, va controlar el partit fins al final.