Va començar a córrer fa set anys i els tres últims s'ha revelat com un dels millors especialistes mundials d'ultra trail. S'ha imposat en les tres darreres edicions de la Transgrancanària. El 31 d'agost va guanyar la mítica Ultra Trail del Montblanc, de 170 km, amb el segon millor registre de tots els temps (20 hores i 19 minuts).

La seva participació en curses de 10 quilòmetres és inusual. Què l'ha dut a la Cursa del Pont?

La petició que em va traslladar la meva entrenadora, la bagenca Laia Díez. Avui havia de desplaçar-me a Andorra per fer una estada per culminar la preparació per al meu proper repte, la Save the Artic. Per tant, aturar-me per fer la Cursa del Pont i cremar toxines era una opció viable.

Així, ha afrontat la prova com una espècie d'entrenament?

Efectivament, el meu objectiu no era competir pel triomf. Per tant, he gaudit de la prova. Els cinc primers quilòmetres són ràpids, però en la pujada posterior hi ha trams costeruts i exigents.

La seva relació amb les curses de muntanya i, després, amb les d'ultra trail, es va iniciar només fa set anys?

Fins als 20 anys la meva relació amb l'esport es vehiculava a través del futbol sala. Jugava al CFS Sant Boi de pivot i destacava com a golejador. Els responsables de la selecció catalana s'havien fixat en els meves aptituds quan vaig patir el trencament dels lligaments encreuats. A més, compaginava aquest esport amb el triatló.

Va començar a córrer per la muntanya arran de la lesió?

Sí, per preinscipció mèdica, per enfortir la musculatura de l'entorn del genoll. Aleshores, vaig perdre el meu millor amic de la infantesa, Adrià Gotzens, arran d'un accident. Aquest fet em va fer adonar que hem de fer allò que realment ens agrada mentre podem i vaig optar per dedicar-me a cór-rer. A l'Estat, només som professionals mitja dotzena de corredors. A la universitat, em vaig formar com a enginyer industrial.

Els últims tres anys ha excel·lit amb Laia Díez com a tècnica i enguany ha guanyat deu de les onze proves en què ha competit.

Em vaig fixar en Laia Díez pels seus valors com a persona quan corria. Em va captivar el seu tarannà i des de fa sis anys, a més, és la meva entrenadora. Els resultats defineixen la seva tasca. Sí, realment serà molt difícil millorar l'assolit aquest any, però el curs vinent vull guanyar la quarta Transgrancànaria consecutiva i repetir triomf a l'Ultra Trail del Montblanc, un fet quasi inèdit.