Maverick Viñales (Yamaha) ha regnat aquest diumenge a la cursa de MotoGP del Gran Premi de Malàisia, penúltima cita del Mundial de motociclisme, i s'ha enganxat a la lluita pel tercer lloc de la categoria reina després de liderar un podi que han completat el seu compatriota Marc Márquez (Repsol Honda) i l'italià Andrea Dovizioso (Ducati).

El de Roses va protagonitzar una cursa perfecta, calcant les voltes i escapant-se per davant del campió del món per signar la seva segona victòria de la temporada, oblidant a més la dolorosa caiguda en l'última volta que el va privar del triomf a Phillip Island. Amb això, puja a la tercera plaça de la general amb 201 punts, superant a Àlex Rins (Suzuki), ara quart amb 194 unitats després d'acabar cinquè en el Circuit Internacional de Sepang.

Un cop més, Marc Márquez va centrar bona part de l'atenció al protagonitzar una altra remuntada antològica sortint des de l'onzena plaça; de fet, va passar de onzè a segon ja en la primera volta davant la sorpresa dels espectadors presents al traçat malaisi. Només Viñales, que promet guerra per a l'any que ve, va ser capaç d'aguantar l'empenta del de Cervera.

A més, Márquez va fer història en convertir-se en el pilot que ha aconseguit major nombre de punts en una temporada (395), superant els 383 collits per la seva ara company, el balear Jorge Lorenzo -decimocuarto en Sepang-, el 2010 en un any de 18 grans Premis.

Mentrestant, la lluita pel podi va estar a càrrec dels italians Dovizioso i Valentino Rossi (Yamaha) i de Rins, tot i que finalment va ser el subcampió d'aquest any el que va aconseguir pujar a l'últim calaix. A més, Joan Mir (Suzuki) va ser desè per davant de Pol Espargaró (KTM), i el seu germà Aleix (Aprilia) va acabar tretzè.