Joan Antoni Lozano, Xano, va ser premiat dilluns a Barcelona en el transcurs del lliurament dels Premis la Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu. El dedicat a ràdio va ser concedit en el seu dia a Lozano, que va morir el 12 d'octubre passat als 61 anys. El seu premi el van recollir, durant la gala al MuseuMelcior Colet de Barcelona, els seus fills, Judit i Jan, enmig d'un gran aplaudiment.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el delegat federatiu a les comarques centrals, Fernando Peñarrubia. Durant trenta anys i fins al 2014, el Xano va ser la veu dels partits del Bàsquet Manresa en totes les competicions que va disputar l'equip per Espanya i per Europa, narrats a Ràdio Manresa. El premi corresponent al manresà Lozano va ser lliurat per Joan Fa, l'actual president de la Fundació del Bàsquet Català.

Els altres premiats en aquesta cinquena edició van ser Miquel Àngel Forniés (dins de la vessant de fotografia), Xavier Martínez Olivar, del diari Sport i en premsa escrita, i Toni Delgado, el cap del web Cronómetro de Récords, en l'apartat de premsa digital.