El triatleta callussenc Arnau Montiel va aprofitar que té la temporada de triatlons tancada per participar a la cursa berguedana del Campionat Maqui, el Trail Els Tossals a l'Espunyola. Tot i no ser la seva disciplina, les ganes, el ter-reny i la joventut van portar-lo a dominar la cursa 1h 19' 06''. Montiel, un cop coronat Els Tossals, estirava fort en els trams de baixada i agafava distància del seus rivals perseguidors, com Ricard Costa, que va entrar segon a meta amb un temps d'1h 19' 41'', i Xavier Espiña, tercer amb 1h 20' 17''.

Entre les noies, victòria de la jove gironellenca Martina Gonfaus (1h 37' 43''), seguida per la reconeguda Judit Franch Pons (1h 39' 04''); la tercera posició va ser per a la corredora anglesa Sophie Gibbens (1h 39' 48''). Tal com va passar amb els homes, la baixada va definir les posicions finals.

La vuitena edició del Trail Els Tossals començava amb una climatologia totalment adversa de pluja i vent. El mal temps va fer que molts dels corredors/es que havien fet les inscripcions anticipades no vinguessin a buscar els dorsals. D'altres que en recollir-lo avisaven que no correrien, però, com sempre, una sèrie d'intrèpids van venir expressament el mateix dia per fer la inscripció a l'últim moment. En total uns 250 participants inscrits del quals en sortien puntualment uns 200 . A mig matí el temps va començar a canviar.

La cursa, que es corria en sentit invertit, va divertir tots els corredors. Uns 8 quilòmetres de pujada per dins els Boscos, direcció a Els Tossals, punt més alt per començar una vertiginosa baixada, molt tècnica i relliscosa, degut a les pluges. Els trams de la baixada de la Serra de Malla van posar a prova l'habilitat dels atletes per mantenir l'equilibri i no caure a terra. La general masculina del Campionat Maqui 2019, després de dues proves (Castelltallat i Els Tossals), està liderada per Ricard Costa de l'equip Collbaix amb dues segones posicions i un total de 180 punts. La segona posició és per a Adrián Jiménez amb 170 i la tercera per a Carles Sunyer amb 142. En noies, Anna Freixas té el lideratge amb 176 punts, la segona posició és per a Màngels Lozano amb 146 i la tercera per a Roser Martín amb 143. L'equip de curses i marxes del Solsonès lidera el campionat amb 859 punts, seguit del seu màxim rival, els Mountain Runners del Berguedà; la tercera posició és per al Bravo Running.

La tercera i última cursa del campionat serà el dia 24 de novembre a Sallent, a l'Hotel del Mas de la Sala. La Bell Race tindrà dos recor-reguts, un de 10 km i un altre de 15 km. L'al·licient d'aquesta prova és el recorregut trencacames, tocar la campana en el punt més alt i poder pujar una muntanya de sal. Les inscripcions estan obertes via online a www.campionatmaqui.com.