Les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han engegat una campanya en favor de la concessió de la Creu de Sant Jordi 2020 al manresà Pere Miró i Sellarés. Les entitats adreçaran una carta a la consellera de cultura, Maria Àngela Vilallonga Vives, on destaquen els seus mèrits.

En la missiva es destaquen els fets més rellevants de Pere Miró, que va ser director adjunt d'Esports del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. També va estar al capdavant de Solidaritat Olímpica, com a director, i del departament de relacions amb els comitès olímpics nacionals del Comitè Olímpic Internacional (COI).

En les últimes dècades, Miró ha dut a terme la gran tasca de fer possible que esportistes de països que no tenen tants recursos com els del primer món puguin practicar esports i arribar a prendre part en edicions dels Jocs Olímpics amb alguns bons resultats. Un exemple d'això són els Jocs Olímpics de Rio del 2016, on va participar un equip de refugiats.

També es vol destacar la seva implicació en la promoció dels valors universals de l'olimpisme com el respecte, la tolerància, la solidaritat, la pau i la democràcia, en els darrers Jocs Olímpics d'hivern (2018). En aquells jocs, les dues Corees van desfilar juntes a la cerimònia d'inauguració i ambdós presidents es van saludar. Els països van segellar la pau olímpica i es van proposar treballar plegats per a uns Jocs Olímpics d'estiu per al 2032.

Actualment el manresà Pere Miró és director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional per a les relacions amb el moviment olímpic.

Cal recordar que la Creu de Sant Jordi és una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya a aquelles persones i entitats socials «pels seus mèrits en la defensa de la seva identitat especialment en el pla cívic i cultural.