Aquesta temporada es juga la 32a edició de la lliga femenina de futbol. Per tant, la història de la competició és relativament curta. Fins fa ben poc, havia passat més aviat desapercebuda entre molts dels aficionats a l'esport de la pilota.

Amb els anys, ha estat denominada Lliga Nacional, Divisió d'Honor, Superlliga, Primera Divisió i, actualment, Lliga Iberdrola. Precisament, des de l'esponsorització d'Iberdrola l'any 2016 (també patrocina altres esports com la gimnàstica femenina), el futbol femení ha crescut, i molt. Sense anar més lluny, el curs passat, les noies de l'Atlètic de Madrid van ser capaces de portar més de 60.000 aficionats al Wanda Metropolitano; també altres grans estadis espanyols van registrar molt bones entrades d'aficionats. El Barça, d'altra banda, va omplir diverses vegades el Miniestadi, sobretot en els partits de Champions League, en què les blaugrana van arribar a la final, un aspecte que també ha tingut una forta repercussió, com les bones actuacions de la selecció absoluta femenina, que va jugar el Mundial aquest estiu a França.

Aquesta campanya s'han incorporat a la lliga una cinquantena de noves jugadores estrangeres, setze de les quals van jugar el Campionat del Món passat. Aquest èxit també és degut a la venda dels drets de televisió d'uns partits molt seguits pels aficionats. Cada temporada, la lliga és més competitiva, però les condicions de les jugadores, precàries.