Com cada setmana, el Baxi ha de fer un parèntesi a la lliga ACB. Ho fa davant el líder del grup A, el Türk Telekom, i amb l'impuls del record de la victòria de dissabte sobre el RETAbet Bilbao, després de dues pròrrogues. A més, avui es torna a jugar al Congost on les sensacions, i els resultats del Baxi, han estat fins ara més positius que en els desplaçaments. El balanç global de local és de 4 triomfs i 2 derrotes; a fora s'han perdut els 4 partits disputats.

Avui hi ha les absències de dos titulars del Manresa. La de Pere Tomàs, coneguda des de fa uns dies pel trencament muscular al bessó, serà per diverses setmanes, set o vuit. La de David Kravish, el jugador de referència dins de la pintura, s'espera que sigui només per avui, a causa d'un esquinç al turmell que es confia que pugui estar més curat de cara al dissabte quan els manresans visitin la pista del Montakit Fuenlabrada, un partit contra un rival directe per sortir dels darrers llocs a la classificació de la lliga Endesa. Pedro Martínez va anunciar, ahir, en el transcurs de la roda de premsa, el retorn de Yankuba Sima que «ha tingut la mateixa lesió que té Pere Tomàs».

Amb aquesta informació del tècnic, l'especulació es basa sobre el possible temps de baixa de l'ala mallorquí. I s'estrenarà un Sergi Vidal que torna al Congost després d'haver estat a l'equip en la pretemporada i jugar, durant un mes, al Montakit Fuenlabrada. De l'ala badaloní, Martínez n'ha dit que «és un jugador intel·ligent, té experiència, segur que ens podrà ajudar». A la Champions sí que pot jugar un Jordan Davis que es manté a la plantilla esperant si es resol l'afer del seu passaport. Qui no està inscrit és Mitrovic, que no va jugar el cap de setmana contra el Bilbao per molèsties a l'esquena. Amb les entrades de Sima i Vidal, el Manresa té les cinc fitxes que la FIBA exigeix en cada partit per als jugadors de formació, i Dulkys pot ser a la convocatòria del 12 en el lloc de David Òrrit.

Pedro Martínez valora sobre el Türk Telekom que «per l'equip i el pressupost que té, està destinat a arribar lluny a la competició. Ha guanyat els 3 partits que ha jugat, amb tres americans exteriors que porten el pes i un pivot francès de 2,18 metres de gran impacte».