El Montakit Fuenlabrada mostra a la lliga Endesa una trajectòria gairebé calcada a la del Baxi Manresa. Té dues victòries en set partits i totes dues han arribat a casa, en el seu cas contra l'Estudiantes i l'UCAM Múrcia. Hi va perdre en el debut, davant del San Pablo Burgos. A fora, tot i competir bé a pistes com la del Barça la setmana passada, li costa molt guanyar. Potser per això el seu entrenador, José Ramón, Jota, Cuspinera, va declarar en la prèvia que «venim de veure el vídeo tàctic i el Manresa juga molt semblant a nosaltres. Amb diferents jugadors i alguna particularitat, però tàcticament som dos equips semblants».

El preparador de Getxo va lamentar, de la mateixa manera, que «ara ells disposen de Sergi Vidal [al club madrileny fins fa dues setmanes], que coneix els nostres plantejaments. De tota manera, cal contrarestar els seus punts forts, ja que és un equip que juga molt bloqueig i continuació».

Sobre la importància del duel d'avui, «nosaltres som un equip humil. Sabem que si treballem bé l'ideal és estar en una zona tranquil·la, però que si les coses surten malament lluitarem a la part baixa. Hi ha equips, sense faltar al respecte a ningú, que tenim més possibilitats que d'altres de ser en aquestes zones, i ara mateix tant el Fuenlabrada com el Manresa hi som. A més, és un partit a casa, on volem assegurar les victòries. De tota manera, si demà tenim un disgust i perdem encara quedarà molta lliga».

El Fuenlabrada recuperarà per a la banqueta l'escorta Karvel Anderson, però té les baixes del base Earl Rowland i de l'ala Francis Alonso, tots dos lesionats.