El Reial Madrid jugarà avui abans que el Barça, amb qui està empatat a punts. Per tant, si venç a Ipurua, obligarà els blaugrana a fer el mateix contra el Celta per matenir el lideratge. Després de golejar el Galatasaray (6-0) a Europa, els blancs han oblidat l'entrebancada de dissabte passat contra el Betis al Bernabéu i visiten un Eibar irregular enguany però que ve de vèncer a Leganés.

El gran moment de forma del brasiler Rodrygo opaca els problemes que Zinedine Zidane té amb Bale i James, que han quedat fora de la convocatòria. El tècnic francès va argumentar que «no estan lesionats, però no estan disponibles. No estan preparats per jugar a Eibar perquè no s'han entrenat amb l'equip, i si un jugador no s'entrena amb l'equip no està disponible». La mala maror amb el comportament de tots dos és evident. A més, tampoc no va entrar a la convocatòria un Luka Jovic pel qual el Madrid va pagar 60 milions aquest estiu.

Sobre el partit en concret, Zidane va advertir que «tots els partits són complicats, però el d'Eibar potser més perquè el camp és diferent als altres, més petit».

També avui, l'Alabès intentarà escapar-se de la zona baixa a casa contra el Valladolid, i el València necessita vèncer el Granada per escalar llocs a la classificació

Liderat amarg de la Reial

La Reial Scoietat s'ha col·locat en posició de líder provisional en empatar a casa (1-1) contra el cuer Leganés. Mikel Merino va avançar els locals i En Nesyri va empatar, de cap. Els donostiarres tenen ara 23 punts i són al davant del Barça (22), el Reial Madrid (22), l'Atlètic (21) i el Sevilla (21).