La Reial Societat va accedir ahir al colideratge de la lliga Santander, amb els mateixos punts que el Barça i el Reial Madrid, tot i que amb un partit més. Els donostiar-res van guanyar al camp del Granada (1-2) en un duel que hauria situat els andalusos novament en primera posició en cas que l'haguessin guanyat.

L'estrella del partit va ser l'exjugador del Girona Portu, autor dels dos gols. El primer, al tram inicial, en recollir una passada d'Oyarzabal i afusellar Rui Silva. El Granada, però, va empatar amb una falta directa llançada per Vadillo que es va empassar el porter Remiro. A la represa, els bascos van ser més ambiciosos i, dos minuts abans dels noranta, Januzaj va enviar una esfèrica a l'espai que va aprofitar novament Portu per donar els tres punts al seu equip.

Fran Escribà, a punt de caure

La jornada va ser particularment dramàtica a la part baixa de la classificació, en la qual els dos equips que flanquegen l'Espanyol van perdre els seus partits i fan menys greu l'entrebanc de l'equip de Machín, dissabte contra el València. On sembla que canviaran les coses és a Vigo, després d'una altra derrota del Celta a casa. Ahir, els gallecs van caure contra el Getafe per culpa d'un gol del brasiler Kenedy d'un fort xut a la primera part. Els madrilenys es van dedicar a defensar la diferència i s'enduen un triomf que ja els situa en un lloc de les places europees.

Qui tampoc no aixeca el cap és el cuer, el Leganés, que ahir es va avançar en el marcador a casa contra un Eibar també en problemes. El marroquí En-Nesiry va marcar al minut 6, però tot seguit van empatar els bascos amb una rematada de Charles a centrada de Cote. El duel va ser molt igualat, però l'Eibar el va saber resoldre a sis minuts per al final, amb una rematada de Kike García a passada d'Orellana. El Leganés ha de decidir avui si manté Luis Cembranos com a entrenador interí o fa un canvi.

Festival a Pamplona

Qui viu en una festa constant és l'Osasuna, que va encadenar el 31è partit seguit sense perdre al seu estadi, El Sadar. Ahir va derrotar un rival directe, l'Alabès, per 4-2 en un autèntic recital ofensiu. Rubén García i Ávila van avançar els navarresos. Laguardia va reduir la distància abans de tres penals seguits. Roberto Torres i Villar van anotar els dels locals i, enmig, Lucas Pérez el dels vitorians, amb la qual cosa encadena sis partits seguits marcats.

En els altres dos partits, empat sense gols entre Vila-real i Athletic en la lluita per ser a Europa i victòria molt important per al Valladolid (3-0) a casa contra el Mallorca. Joaquín González va avançar els castellans després d'un córner a la primera part. A la represa, Enes Ünal va anotar el segon, de penal, i en el tram final, Sandro va trencar el malefici de dos anys i mig sense anotar de fort xut.