La derrota al camp del Llevant, l'empat davant de l'Slavia de Praga i, sobretot, la penosa imatge que va donar el Barça en els dos enfrontaments provoquen que el partit d'avui sigui important per als blaugrana. I no tan sols des del punt de vista classificatori, sinó també anímic abans de la tercera parada pels partits de les seleccions. L'equip de Valverde necessita fer una bona actuació avui contra un rival que permet jugar però que té qualitat, com el Celta, si no vol que els nervis se segueixin escampant. L'entrenador disposarà de Luis Suárez, ja recuperat de la lesió que es va fer dissabte passat a València, per intentar-ho. L'uruguaià va rebre l'alta mèdica ahir al vespre i entra en una convocatòria de dinou homes, dels quals caldrà descartar-ne un. Todibo, Aleñá, Carles Pérez i el lesionat Jordi Alba en van quedar fora i hi van entrar els poc habituals Wagué i Junior Firpo.

La necessitat

En la prèvia d'ahir, l'entrenador barcelonista, Ernesto Valverde, va ser clar quan va admetre que «tenim necessitat d'una victòria perquè venim de perdre contra el Llevant en sis minuts. Necessitem guanyar, és veritat, i trobar el camí del triomf perquè sabem què significa perdre. Estem motivats per aconseguir-ho i ens fa més falta per la sensació que hi ha i per mantenir el lideratge».

Sobre aquesta sensació, es referia a les crítiques respecte del partit contra l'Slavia. Sobre aquest fet, «no tinc gaire a dir, tret que si el partit l'haguéssim portat millor, o haguéssim marcat a la primera part, tot hauria estat diferent».

Respecte del rival, el Celta, «no és normal que hagin marcat tan pocs gols, amb Aspas, Rafinha, Denis o Mina. A la llarga sortiran de la zona complicada. Els falta recuperar un punt de confiança per mostrar el talent que tenen».

Messi i Griezmann

Valverde també va ser preguntat sobre la possible incompatibilitat entre Messi i Griezmann. El tècnic va opinar que «em sembla que és tot més senzill del que es diu. Griezmann està acostumat a un joc molt diferent del nostre. Li llançaven la pilota en qualsevol desmarcada. El nostre cas és diferent, madurem més el joc. Però és generós, sempre hi és, i quan cor-res i no te la donen has de recuperar la posició. A Neymar també li va costar el primer any», amb Martino a la banqueta.