El Liverpool va derrotar el Manchester City en el millor partit de clubs que avui en dia es pot veure a Europa. L'equip de Guardiola va pagar les moltes baixes que té, sobretot en la zona defensiva, i va rebre tres gols que ja no va poder remuntar. El duel, però, va estar envoltat de molta polèmica. Sobretot en la consecució del primer gol, precedit d'unes clares mans d'Alexander-Arnold a la seva àrea de les quals el col·legiat, Michael Oliver, no es va assabentar. Ni ell, ni la gent del VAR.

Així, els reds van poder posar damunt del terreny de joc d'Anfield l'equip de gala i, tot i iniciar el duel establert a l'àrea, amenaçava amb les contres. La jugada polèmica va trigar cinc minuts a arribar. Una internada de Bernardo Silva per la dreta va acabar amb una pilota rebotada que va picar al braç totalment estirat d'Alexander-Arnold. El col·legiat no en va dir res i la contra, duta per Mané, va finalitzar amb un mal rebuig de Gündogan i un xutàs de Fabinho des de fora de l'àrea que no va poder aturar Bravo. Les irades protestes de Guardiola des de la banda no van ser ateses.

El segon, sense pensar-s'hi

El City no va reaccionar al gol. Va intentar trobar Sterling sense sort i va ser castigat en un altre contracop. Va ser el lateral Robertson qui va entrar per l'esquerra i va enviar una gran centrada que va rematar de cap Salah al fons de la porteria. L'egipci no estava en fora de joc per pocs mil·límetres.

Des d'aquell moment, el Liverpool va anar a posar la muralla davant d'Alisson i va permetre que el City l'ataqués sense gaire perill. Primer va avisar Agüero, amb un tret que va parar el porter brasiler, i l'ocasió més clara la va tenir el lateral gallec Angeliño, qui es va trobar una pilota solta a l'àrea i va disparar. Aquesta va tocar en Van Dijk i va picar a la part exterior del pal esquerre.

En el tram final de la primera meitat, el Liverpool va tornar a buscar el gol i va estar a punt d'aconseguir-lo, primer amb una rematada de cap de Lovren, després amb un xut de Firmino després d'una cavalcada d'Alexander-Arnold i un altre tret de lluny de Salah que va aturar Bravo. El Liverpool no va trobar el gol aquí, però sí a l'inici de la segona part. Una internada de Henderson per la dreta va acabar amb una gran centrada rematada de cap per Mané davant de la passivitat del lateral Walker.

Remuntada inconclosa

Des d'aquell moment, el Liverpool ja no va atacar més i es va dedicar a defensar. El City no trobava la finor, ni per part de De Bruyne, ni de Sterling, però es va trobar el gol a dotze minuts per al final, quan una centrada d'Angeliño va acabar amb una bona i ajustada rematada de Bernardo Silva.

Aquí els locals van començar a tenir por, i encara en podrien haver tingut més si el col·legiat hagués decretat penal en una centrada de Sterling que va picar al braç, aquest cop no estirat, d'Alexander-Arnold. Guardiola va començar a protestar des de la banda, però ni Oliver, ni el VAR, no van canviar la decisió. Tot i els atacs finals de Gabriel Jesus i de Walker, el City queda a nou punts del lideratge i quart, darrere de Leicester i Chelsea.