El Sevilla va derrotar per 1-2 el Betis en el derbi sevillà, que va tancar la jornada, i empata amb l'Atlètic de Madrid a 24 punts, a només un del Barça i del Reial Madrid. L'equip de Lopetegui es va avançar a la primera meitat amb un gol de Lucas Ocampos i, tot i que Loren va empatar abans del descans, De Jong va resoldre el partit en rematar una passada de Banega. El Betis, que ho va intentar tot i va reclamar un penal de Franco Vázquez, queda quatre punts per damunt del descens.

També s'escapa de la zona més baixa el Mallorca, que va derrotar per 3-1 el Vila-real. Es va avançar amb dos penals, un marcat per Lago Junior i un altre per Dani Rodríguez. Va reduir la distància Cazorla, també des del punt fatídic, però el japonès cedit pel Madrid Take Kubo va resoldre amb un xut llunyà.

Entra en zona europea l'Athletic Club, que va remuntar un 0-1 al Llevant, marcat per Sergio Postigo. Muniain va empatar el partit en rematar de cap una passada de Capa, el qual, a dos minuts del final, va deixar la victòria a San Mamés. Els biscaïns es troben empatats a la classificació amb el Getafe, que ahir no va poder passar de l'empat a zero gols a casa contra un Osasuna que sobreviu molt bé en la seva tornada a la màxima categoria i es manté deu punts per damunt de la zona de descens.