El francès Fabio Quartararo va aconseguir la sisena millor classificació de la temporada de Moto GP en el circuit Ricardo Tormo de València. El corredor de Yamaha va ser l'únic pilot capaç de córrer per sota del minut i mig en el dar-rer entrenament de l'any. El tro de Cervera sortirà des de la segona posició i amb el seu ritme de cursa té com a objectiu tancar el curs amb nou triomf. Márquez i Quartararo compartiran la primera fila de la graella amb l'australià Jack Miller. Maverick Viñales va finalitzar quart; Joan Mir, setè; Àlex Rins vuitè i Pol Espargaró, onzè. El pentacampió del món Jorge Lorenzo disputarà la seva darrera cursa i sortirà des de la posició número 16.

Jorge Navarro va sumar la quarta millor classificació d'aquesta temporada, la cinquena en la seva carrera, en la categoria de Moto 2. Navarro va superar Jorge Martín per només 17 mil·lèsimes, i la tercera plaça va ser per a l'italià Stefano Manzi. El ja campió de la categoria, Àlex Márquez, va córrer molt relaxat i només va ser quinzè, i el millor català va ser Xavier Vierge, onzè. L'italià Andrea Migno va firmar el millor temps en la qualificació de Moto3 del Gran Premi de València al circuit de Xest al davant del pilot de Conil de la Frontera Marcos Ramírez, que va quedar a 274 centèsimes. La tercera posició va ser per al valencià Jaume Masià, a 474 centèsimes, que completarà la primera línia de l'engraellat de sortida. El campió del món Dalla Porta sortirà des del setè lloc.