«Els beneficis que generi aquesta edició del Vinya-Cross donaran l'oportunitat de formar-se i d'accedir al món del treball a una cinquantena de joves bagencs que ara estan en perill de caure en l'exclusió social». Sor Lucía Caram va tancar amb aquestes paraules d'agraïment a tots els inscrits l'acte d'entrega de trofeus i guardons celebrat, tal com és habitual, al pati central de l'Oller del Mas.

La cinquena edició del Vinya-Cross reportarà més de 8.000 euros al projecte de beques de formació per a joves en risc d'exclusió social liderat per la Fundació del Convent de Santa Clara.

La seva directora, Sor Lucía Caram va especificar a Regió7 que «els beneficiaris seran els joves de 18 a 35 anys que participen en quatre plans de formació: els que fan un curs de soldador; aquells que es formen com a cuiners a la Joviat; els que acull el Centre de Formació Pràctica (CFP) i els que a través del programa Intersport, adquireixen els coneixements per exercir com àrbitres de bàsquet».

Gabriel Prat, president de l'entitat, va explicitar que «el Vinya-Cross és l'activitat que més ingressos reporta a la fundació», mentre Caram va denunciar «la cronificació de la pobresa dels nostres usuaris i l'increment de les persones en risc d'exclusió. En l'últim any, la Plataforma d'aliments ha passat de cobrir les necessitats de 1.200 famílies a atendre'n 1.600».