Els germans Márquez, Marc i Àlex, compartiran equip, el Repsol Honda, l'any que, després de confirmar el fitxatge del segon en substitució de Jorge Lorenzo.

D'aquesta manera, Marc, campió de MotoGP, i Àlex, campió de Moto2, s'uniran a l'equip Repsol i es convertiran en els primers germans en compartir equip a MotoGP.

Anteriorment els germans Espargaró (Pol i Aleix) van ser els primers a competir en MotoGP, encara que en equips diferents.

Honda Repsol mantindrà, així, al seu garatge dos campions del món, després que els germans Márquez hagin aconseguit aquesta temporada ja finalitzada els títols de MotoGP i de Moto2. De fet, aquesta ha estat la segona vegada que tots dos pilots repeteixen campionat del món, després que el 2014 Marc aconseguís el seu quart títol en MotoGP i Àlex s'estrenés en Moto3.

Àlex tindrà l'oportunitat de pujar per primera vegada a l'Honda demà al Circuit de Xest, on s'inicien les primeres provatures de cara a la temporada que ve, preparatius que també s'estendran a dimecres.

Inicialment no estava previst que l'Àlex fes el salt a la categoria reina des de l'equip satèl·lit d'Honda a Moto2, però donada la retirada de Jorge Lorenzo, finalment l'escuderia japonesa s'ha decidit pel petit dels Márquez, fet que genera molts dubtes sobre la relació que ara tindran a la pista els germans, a partir d'avui, rivals.

D'aquesta manera continua el matrimoni entre Honda i el motociclisme espanyol. El primer campió en la categoria màxima amb aquesta marca va ser Àlex Crivillé (1999) als comandaments d'una 500 i des del 2006 sempre, al menys, un pilot espanyol ha pertangut a l'estructura oficial de la marca japonesa.

A més des del 2013, les dues màquines Honda han estat pilotades per espanyols. Des de llavors i fins al 2018 amb la dupla Dani Pedrosa-Marc Márquez, aquest any amb el duo Márquez-Jorge Lorenzo i el pròxim amb la presència dels dos germans Márquez.

El comunicat de l'empresa nipona informa el següent: "Honda Racing Corporation es complau d'anunciar la signatura del doble campió mundial Alex Márquez. El jove pilot espanyol s'unirà a l'equip Repsol Honda en un contracte d'un any. Passarà de la classe intermèdia a convertir-se en soci del vuit vegades campió mundial Marc Márquez el 2020, per a la seva temporada de debut a la classe principal a bord de l'Honda RC213V".