L'equip que visita aquesta nit el Nou Congost té l'hegemonia dels títols del bàsquet belga durant els darrers anys. Ha guanyat fins a 8 lligues seguides i 7 copes. Durant aquesta dècada ha aconseguit imposar-se als seus adversaris més directes, l'Spirou Charleroi i els Giants d'Anvers. Oostende és una ciutat de Flandes que té al voltant de 70.000 habitants i es troba a la costa, al mar del Nord.

La primera participació del club en una competició europea va ser en la temporada 1974-75, quan el seu patrocinador era Sunair. El primer títol nacional va ser la copa del 1979, i en la dècada dels 80 va arribar la seva primera època de glòria en el bàsquet belga, que s'ha accentuat a partir del 2011, quan tenia a l'equip Matt Lojeski. Altres jugadors que han estat a l'Oostende són Sam van Rossom, Will Thomas, Paunic o Teletovic. El tècnic croat Dario Gjergja, que és el seleccionador de Bèlgica, du 9 anys al club.

Dusan Djordjevic és el veterà base serbi que dirigeix el joc. L'escorta Braian Angola és colombià i el 2018 va jugar amb els Orlando Magic en pretemporada. Shevon Thompson és un pivot jamaicà de 2,13 m. El senegalès Amar Sylla i els internacionals belgues Jean-Marc Mwema i Loïc Schwarz són altres jugadors importants.