La rajadellenca Marta Muixí, del Collbaix-Celler el Molí, va finalitzar en tercera posició la Copa d'Espanya d'ultres, un certamen molt disputat en el qual sempre es va mantenir entre les posicions d'honor. La temporada 2019 serà difícil d'oblidar per a Marta Muixí, ja que, a banda de proclamar-se campiona de Catalunya d'ultra-distància, l'ha culminat amb un tercer lloc de prestigi a la Copa d'Espanya de l'especialitat.

Marta Muixí ha tancat la temporada aquest cap de setmana amb una quarta posició a l'exigent Costa Blanca Trails de 84 quilòmetres, amb 5.100 m de desnivell positiu, disputada al Finestrat, per les muntanyes de l'interior d'Alacant.

La rajadellenca sortia segona a la classificació general, i amb opcions de victòria a la classificació final, però al davant tenia la líder de la Copa d'Espanya, la basca Leire Martínez, i la manxega Gemma Arenas, actual campiona d'Espanya d'ultradistància, les quals no li van permetre guanyar.

La Copa d'Espanya enguany ha tingut parada a la Tenerife Bluetrail de 103 quilòmetres, al Desafío Somiedo d'Astúries de 84 km i a la cita d'aquest cap de setmana al País Valencià. La bagenca ha acumulat un segon lloc a Tenerife, un setè a Astúries i un quart al Finestrat, que li han valgut signar la millor temporada de la seva carrera, ja que és l'actual campiona de Catalunya.

Marta Muixí, que forma part de l'equip Collbaix-Celler el Molí i té el suport de l'Ajuntament de Rajadell, també ha guanyat la cursa Pels Camins del Matxos, la Rajadell Trail Race i la Botifarunner, a banda de completar la darrera edició de l'Ultra Pirineu del setembre.