El pilot manresà Ander Mirambell va estrenar-se amb una cinquena posició en el debut d'aquesta temporada, en la prova de la Copa Amèrica que es va disputar ahir a la tarda a l'estació estatunidenca de Lake Placid. En aquesta prova també hi va intervenir un dels seus deixebles, Adrián Rodríguez, que va finalitzar en el Top 20. En la prova femenina no va poder fer el mateix la també manresana Paula Raul, que no podrà debutar fins a la cursa de la setmana que ve a Park City per culpa d'un cop que es va patir en un entrenament. Mirambell ha de tornar a competir en la cursa d'avui.

Després de la seva actuació, va manifestar que «n'estic satisfet, però no content. M'hauria agradat lluitar per les medalles i hi he estat a prop. En la primera baixada he tingut un petit problema amb el casc. Se m'ha mogut en la zona final del circuit per un sotrac i no hi veia gaire bé. La segona ha estat millor, però en la sortida he trepitjat el trineu, m'he descompensat i no he caigut de miracle».

Un nivell més alt

La Copa Amèrica és una competició que Mirambell va guanyar el 2016 i que aquesta temporada ha millorat el nivell amb la participació de diversos olímpics i habituals en el Top 10 de la Copa del Món. «Ha estat una bona prova per veure on ens trobem de cara a la Copa del Món. Estem millor que l'any passat, falta un punt de velocitat en la sortida, però en el pilotatge algunes marques són molt bones».

Com a mínim ha començat millor la temporada que la passada, en què va haver d'afrontar una lesió a l'esquena «que gairebé està oblidada». A més, Mirambell ha hagut d'augmentar més de cinc quilos el pes del seu trineu per adaptar-se a la nova reglamentació, que exigeix un pes combinat de 120 quilos.