El passeig Pere III viurà diumenge la 13a edició del Memorial Enric Villaplana de marxa atlètica que organitza l'Avinent CA Manresa. La matinal s'iniciarà a les deu del matí amb la cursa sub-16 i es tancarà cap al migdia amb els absoluts. Com ja és habitual, la prova manresana reunirà els millors especialistes catalans, tant en categoria masculina com femenina. Avui a les dotze de la nit es tanca el període d'inscripcions. Ahir hi havia un total de 125 marxadors inscrits.

Aquest any no hi haurà la presència de la marxadora de l'Avinent CA Manresa Mar Juárez, ja que es troba concentrada a Sud-àfrica per tal de preparar els importants compromisos que té per al proper any 2020. Juárez va acabar molt tard la temporada passada, ja que va participar en els Mundials de Doha.

Cal destacar la participació del guanyador de la darrera edició, el marxador de l'AACatalunya Mario Viñas -vigent campió de Catalunya de marxa en 20 km. A més, també hi prendrà part Marc Guer-rero (ISS-l'Hospitalet), subcampió català en 20 km aquest 2019. En l'apartat femení, destaca la presència de Mireia Urrutia (CA Canaletes), 6a en el Campionat d'Europa sub-20 disputat aquest 2019 a Boras (Suècia) i subcampiona d'Espanya de 10 km marxa en ruta sub-20.

El circuit serà el que Manresa té homologat per la Federació Catalana per a aquest esdeveniment, amb un traçat de 1.000 metres al qual els marxadors i marxadores hauran d'anar fent voltes fins que recorrin la distància de les categories respectives.